Herkese Merhabalar,

Habitat Derneği ve Samsung’un birlikte düzenlemiş olduğu Bilişim Mucitleri Android Eğitmen Eğitimi’ne başvurmuştum ve eğitime kabul edildim.

Kabul edildiğim için çok heyecanlıydım. Yaklaşık 2 ay önce olan Ankara’daki eğitime de başvurmuştum ama ona kabul edilmemiştim. Buna kabul edilmem beni çok mutlu etti.

1 hafta boyunca İstanbul Şişli Holiday Inn Hotel’de Android Eğitmen Eğitimi alacaktık. Pazartesi 12:00 ile 17:00 arası otele giriş yapmamız gerekiyordu. Pazar günkü GDG Etkinliği‘nden sonra İzmir’den otobüse binip İstanbul’un yolunu tuttum. Sabah biraz erken geldiğim için önce amcalarıma ufak bir iş ziyareti yaptım ve eğitime kabul edilen bir sınıf arkadaşımı da yanıma alarak otelin yolunu tuttuk.

Belirlenen saatte otele giriş yaptık ve akşam 18:00’deki tanışma toplantısına kadar odamda biraz dinlendim. Yolculuk baya yormuştu beni.

Akşamki toplantıda birbirimizi tanımak için koordinatörümüz İsmail Bey bize birkaç değişik oyun oynattı. Evet oyun oynattı ve gerçekten birbirimizi tanımamıza çok katkısı oldu.

Habitat Derneği’nin geçmişinden, faaliyetlerinden, etkinliklerinden bahsedildikten sonra mikrofonu eğitmenimiz aldı.

Eğitimi Viveka şirketinden Onur Can Sert verecek. Kendisi Bilgisayar Mühendisliği mezunu. Yüksek Lisans’ını da Bilgisayar Mühendisliği’nde yapmış ve şu an doktorası ile meşgulmuş. Ben de kendisine kariyerinde başarılar diliyorum.

Eğitim içeriğinden bahsetti. Günlük işleyeceğimiz konu başlıklarını açıkladı ve eğitim sonunda herkesin 3 adet mobil uygulama geliştirmesini planladığını söyledi.

Bugün 0. Gün’dü dolayısıyla aktif bir ders olmadı. Dersler aktif olarak yarın başlayacak. 1 hafta sürecek heyecanlı bir eğitim beni bekliyor. Bakalım neler yaşayacağız.

Görüşmek üzere