Herkese merhabalar,

Eğitimimizin ikinci günü de bitti.

Bugün Android Studio’ya giriş yaptık, Android Studio’nun biraz menülerini pencerelerini öğrendik. Öncelikle kullancağımız silahlara baktık yani. Daha sonra ufaktan TextView, Button gibi basit yapıları kullanarak bir uygulama yapmaya başladık. Hocamız uygulama üzerinden giderek bize bu yapıları kullanmayı, renk değiştirmeyi, yazı değiştirmeyi ve boyutlarıyla oynamayı öğretti.

Akşama doğru uygulamamız baya şekillenmişti. Hocamız konuyu bize anlata anlata yavaş yavaş gidiyordu. Ayrıntı konulara değiniyor ve bizi gerçek hayata hazırlayacak ipuçları veriyordu. Uygulamamız basit olarak her tuşa tıklandığında yeni bir ilginç bilgi getiriyor, aynı zamanda arka plan ve buton üzerindeki yazının rengini değiştiriyordu.

Bu uygulamamızı yazıp bitirdikten sonra hocamız kalan bir saatte istediğimiz bir konuyu seçerek onunla ilgili bir basit uygulama yazmamızı istedi.

Ben iki gündür bilgisayarında sorun yaşayan ve bir türlü Android Studio kurup uygulama çalıştıramayan bir arkadaşıma yardım etmeyi tercih ettim ve soluğu yanında aldım.

Özet geçmek gerekirse yaşadığımız bir çok sorundan sonra nihayet sorunları çözüp, Android Studio’yu hazır bir şekilde arkadaşıma teslim ettim ve geliştirmeye başlamasını sağladım.

Açıkçası arkadaşımın sorunlarını çözmek basit bir uygulama yazmaktan hem daha eğlenceli hem daha bilgilendiriciydi. Artık uygulama yazmaya başlayacağını söylediğimde yaşadığı mutluluk beni de mutlu etmişti.

Kalan yaklaşık 15 dakikada sayısal loto mantığında butona basılınca birbirinden farklı altı adet sayı oluşturan bir uygulamacık yazdım.

Dersin hemen arkasından yediğimiz akşam yemeğinden sonra günümü tamamlamış oldum. Bakalım bizi yarın neler bekliyor.

Görüşmek üzere