Herkese merhabalar,

Yine bir eğitim maceramı bir seri ile kaleme alıcam. Bu sefer Turkcell’in konuğuyum.

Turkcell’in bir platformu olan Geleceği Yazanlar ülkemizdeki yazılımcı sayısını artırmak ve bilgili gençler yetişmesini sağlamak amacıyla yazılım dersleri barındırıyor. Bu derslerin Türkiye çapında yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla bir eğitmen eğitimi düzenlemeye karar vermişler. Ben de bu eğitimden Geleceği Yazanlar tarafından gönderilen bir mail ile haberdar oldum.

Eğitime kabul edilmem için Geleceği Yazanlar platformunda Android 401 belgesine sahip olmak ve daha önce Google Play Store’da uygulama yayınlamış olmak gerekiyordu. Benim ise sadece Android 101 belgem vardı.

Bu eğitimi kaçırmak istemiyordum, Android’i de genel olarak bildiğim için hemen akşam yurda gelip çalışarak sırasıyla Android 201, 301 ve 401 belgelerini aldım. Daha önce de Play Store’da uygulamam olduğu için başvurumu gerçekleştirdim.

Yaklaşık bir hafta sonra bir telefon aldım ve kabul edildiğimi öğrendim. İlk konuşmada vize tarihlerim ile bir çakışma olduğunu söyledim. Bu eğitime gidemeyeceğim anlamına geliyordu. Yaklaşık bir saat bunun üzüntüsü ile sınavıma çalışmaya devam ettim.  Bir saat sonra bir mail geldi ve mailde tarihlerin değiştiği ve yeni tarihlerde gelip gelemeyeceğimi soruyorlardı. Yeni tarih vizelerimin bitmesinden hemen sonraydı ve evet gidebilirdim. Gidebileceğimi belirttim ve formu gönderdim.

Heyecanlı bir bekleyiş sonunda eğitim tarihi geldi ve İstanbul’a geldim. Eğitim yarın başlıyor, bizim de bugün otele gelmemiz gerekiyordu. Ben cuma günü sınavların da bitmesiyle vakit kaybetmeden akşamına biletimi aldım ve İstanbul’a geldim.

Bu iki gün babaannemde kaldım ve İstanbul’u gezdim. İlk defa Kız Kulesi’ni de görmüş oldum.

Bugün artık eğitim amacıyla otele geldim. Bugün eğitim yoktu ve otele yerleşip dinlenmemiz, yarına dinç bir şekilde başlamamız bekleniyordu. Biz öyle mi yaptık? Tabi ki hayır 🙂 .

Akşam bir grup arkadaş ile beraber yemeğe çıktık. Sağolsun Turkcell hepimize yemek fişi dağıttı. Yemekte yaptığımız muhabbet baya sarmıştı ve kalkıp otele dönmek istemedik. Kalkıp bir kafeye geçtik ve içeceklerimizi yudumlarken muhabbetimize devam ettik.

Birkaç saat oturduktan sonra yarın güne erken başlayacağımız için kalkıp otele döndük.

Bu sıfırıncı gündü ve dediğim gibi bir şey yapmadık. Mehmet Hoca’mız süper bir haftanın bizi beklediğini söylüyor. Bakalım neler yaşayacağız?

Görüşmek üzere.