Herkese merhabalar,

Bugün eğitimimiz başladı. Yorucu ama bir o kadar eğlenceli bir gündü.

Sabah kahvaltısıyla güne başladık. Saat 08:00’de akademide yerimizi almamız gerekiyordu bu nedenle 07:00 gibi nispeten erken bir saatte kalktık fakat eğitimin heyecanı bize hiç uykusuzluk yaşatmadı.

Saat 08:00’de akademide yerimizi aldık ve kendimiz Firebase (Firebase’in ne olduğunu bilmeyenler buradan ne olduğunu öğrenebilir.) çalışmaya başladık. Firebase hızlı bir şekilde uygulama yazmamızı sağlayan bir cloud service. Server tarafında çok uğraşmadan genel olarak uygulamamızın ne yapacağına odaklandığımız Google tarafından destek verilen bir altyapı. Kesinlikle bir bakmanızı öneriyorum.

Saat 09:00’da Mehmet Hoca’mızın gelmesiyle çalışmalara hız verdik. Geleceği Yazanlar “DocTeam” takımı bir Firebase dökümanı hazırlamış. Bu dökümanı bize verdiler ve hem çalışmamızı hem de dökümanda hata görürsek iletmemizi istediler. Öğle yemeğine kadar bu dökümana göz gezdirdim ve firebase çalıştım.

Ne zaman yiyeceğiz şu öğle yemeğini diye iç çektiğim bir anda gelen hadi yemeğe gidiyoruz sesiyle hemen ceketimi kapıp fırladım. Ayıptır söylemesi pideciye gittik 🙂 . Ben bir pide ile doymayınca ikincisini istedim 🙂 . Şef buna karşılık beni bir de sütlaç ile ödüllendirdi.

Yemekten sonra tekrar akademinin yolunu tuttuk ve çalışmalara devam ettik. Bu eğitimde herkes bir arkadaşı ile beraber grup olarak Firebase temelli bir uygulama yazacaktı fakat benim ne uygulamayı yazacak bir proje arkadaşım ne de bir proje fikrim vardı.

Öğleden sonra Firebase çalışırken bir yandan da ne yazabilirim diye düşünüyordum. O esnada benim gibi proje arkadaşı olmayan biri ile beraber yapmaya karar verdik. Projemiz ilaç saatlerini haber veren bir bildirim uygulaması olacaktı. Akademide genel olarak projenin kapsamını ve tasarımını düşündük.

Saat 18:00’de sırasıyla her grup kalkıp kendini ve projesini tanıttı. Sunum yapmaya başlangıç gibi bir şey oldu. Biz de çıkıp önce kendimizi ve daha sona projemizi anlattık, arkadaşlardan geri bildirimler aldık, soruları cevaplandırdık.

Bu süreç yaklaşık bir saat sürdü ve akademideki süremizin sonuna geldik. Grup arkadaşım Esma ile beraber sıcağı sıcağına uygulamayı yazmaya devam etme kararı aldık ve uygulamamızın giriş ekranı kısmını hallettik.

Bu kısmı tamamlayınca acıktığımızı fark ettik ve yemeğe gittik. Yemekten sonra diğer arkadaşlarla buluşup bir şeyler içtik ve otele geldik.

Genel olarak yorucu, eğlenceli ve bilgilendirici bir gün oldu. Yarın yaklaşık iki saatlik bir GitHub eğitimi var. GitHub ile takım olarak uygulama nasıl geliştirilir ona bakacağız. Belki uygulamamızı GitHub üzerinden geliştirmeye başlarız.

Bakalım yarın bizi neler bekliyor olacak.

Görüşmek üzere.