Herkese Merhabalar,

Şirketimizi bulduk ve kabul mektubunu da aldıysak sıra okulumuzda Erasmus Stajına başvurmak. Bir önceki yazımda dediğim gibi staja başvurabilmek için İngilizce dil sınavına girmiş ve yeterli puanı almış olmamız gerekiyor. Manisa Celal Bayar Üniversitesinde almanız gereken puan en az 55.

Hazırlanın biraz fazla evrak işleriyle uğraşacaksınız!!

Her okulun farklı prosedürleri olabilir ama genel olarak benzerler. Başvuru için

  • Europass formatında hazırlanmış bir CV
  • Transkript
  • Kabul  Mektubu
  • Hocalarınızı imzaladığı Bölüm Onay Formu
  • Staj Başvuru Formu

belgelerini hazırlamanız gerekiyor. Benim üniversitemde sisteme yüklüyoruz bu belgeleri.

Başvuruyu yaptıktan sonra sonuçların açıklanmasını bekliyoruz. Her fakültede bir kontenjan oluyor dolayısıyla dil puanınızı ve not ortalamanızı olabildiğince yüksek tutmanızı tavsiye ediyorum.

Sonuçlar açıklandıktan sonra kabul edilmeniz halinde vize işlemlerine başlamanız ve kalan diğer belgeleri hazırlamanız gerekiyor.

Öncelikle Erasmus stajı için şirketinizle “Learning Agreement” denen bir belgeyi imzalamanız gerekiyor. Bu belgeyi ve gerekli açıklamaları okulunuzun web sitesinde bulabilirsiniz.

Gerekli hibeyi alabilmeniz için okulunuzun belirlediği bir bankadan euro hesabı açtırmalısınız.

Erasmus taahhütnamesini, beyannamesini imzalamalı ve banka hesap cüzdanı fotokopisini Erasmus ofisine götürmelisiniz.

Vizeninizi almanızın ardından da Erasmus ofisinde hibe anlaşmasını imzalamalı pasaport ve vizenizin fotokopisini de teslim etmelisiniz.

Evet biraz uğraştırıyor fakat hayallerimiz için bütün bunları yapmamız gerekiyor. Umarım her şey yolunda gider ve dilediğiniz ülkede staj yapabilirsiniz.

Görüşmek üzere.